Lourdes Parra

Qui soc?

Sempre vaig voler ser metge, i és una decisió de la que mai m’he penedit. He pensat moltes vegades d’on em va venir “la vocació” puig que ningú a la meva família ho era. Potser té a veure en que he estat la germana gran, i que m’he sentit responsable de tots els meus des de ben petita, o en la meva educació a l’escola on es fomentava la importància de la cura cap als altres.

El cert és que fins aquí he arribat, començant amb una formació en medicina tradicional a l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, on em vaig Llicenciar en Medicina i Cirurgia, i on posteriorment vaig especialitzar-me en Anestesiologia, Reanimació i Teràpia del Dolor, continuant sempre fent medicina hospitalària en diferents centres, fins que la meva curiositat natural, i el naixement de les meves filles, em va fer adonar que el meu coneixement mèdic tenia molts “buits”, i, així vaig fer primer un Postgrau en Medicina Natural en la Universitat de Barcelona, després un Postgrau en Homeopatia en l’Institut Homeopàtic de Catalunya, i, finalment vaig cursar la carrera complerta de Nutrició i Dietètica Humana a la Universitat Ramon Llull. També he fet formació en Teràpia Neural, Flors de Bach, Cristaloteràpia, Reiki…. és a dir tot allò que m’ha semblat interessant per a la meva pràctica diària.

Que és el que he aprés?

  • Doncs en primer lloc, que em queda molt per saber i per estudiar.
  • En segon lloc, que és difícil d’entendre perquè no podem combinar totes les medicines, i usar els coneixements, remeis i teràpies de totes elles, tan de la medicina convencional que fem als hospitals, usant tota la tecnologia i els avenços mèdics, com de les alternatives en el benefici del pacient. Aquest és el concepte de MEDICINA INTEGRAL: Complementació mútua entre les diferents opcions mèdiques, convencionals o no, per prevenir la malaltia i tractar-la quan aquesta apareix. Així aconseguiríem minimitzar els efectes secundaris, disminuir els costos sanitaris, augmentar la satisfacció del pacient, i finalment aconseguint un millor estat de salut de la població.
  • I per acabar, que per aconseguir-ho cal “vestir” del màxim rigor científic a les anomenades Medicines Alternatives. Per això totes aquestes teràpies han de ser indicades per professionals amb la formació necessària, així els diferents criteris mèdics haurien de ser aplicats per metges formats en cadascun dels camps, i, les dietes recomanades per nutricionistes, d’altre manera els resultats aconseguits per les medicines complementaries seran poc reconeguts, pocs valorats per les comunitats científiques i difícils d’INTEGRAR.

I aquest és un dels principals objectius d’aquesta pàgina web, aportar evidència científica, i, a la vegada educar i promocionar la salut.