Existeixen molts estudis que suggereixen que la ingesta de fruits secs pot disminuir el risc de patir una malaltia cardiovascular.

Els fruits secs son rics en greixos insaturats, fibra soluble, antioxidants i fitosterols. Tots aquests components, de forma conjunta o separada, poden tenir efectes beneficiosos en els greixos de la sang i la tensió arterial. Es coneix que la ingesta de fruits secs al dia disminueix el LDL colesterol, però el seu efecte sobre altres factors de risc cardiovascular no queda clar, així com tampoc quin és el fruit sec més efectiu i la millor dosi.

Per contestar a aquestes preguntes es va realitzar una revisió sistemàtica i un metaanàlisis de 1301 articles publicats. Es van examinar els efectes de les nous, les avellanes, els festucs, les nous de macadàmia, les ametlles, les nous del Brasil i els anacards, sobre el colesterol total, LDL i HDL, els triglicèrids i la tensió arterial.

Els resultats van mostrar que la ingesta de 3 fruits secs (uns 60gr) provocaven una disminució del colesterol total, del LDL i dels triglicèrids independentment del tipus de fruit sec.

Del Gobbo L. Et al. Effects of tree nuts on blood lípids, apolipoproteins, and blood pressure: systematic review, meta-analysis, and dose-response of 61 controlled intervention trials. The American Journal of Clinical Nutrition. 2015; 102:1347-56.